Geïsoleerde carrosserie voor rioolreiniging voor gemeente Aa en Hunze

Binnenzijde achterste compartiment, alle kleppen geopend. In de carrosserie is ruimte gereserveerd voor de inbouw van een hogedruk rioolmachine.

Binnenzijde achterste compartiment, alle kleppen geopend. In de carrosserie is ruimte gereserveerd voor de inbouw van een hogedruk rioolmachine.

In samenwerking met Iveco truckdealer Cornelissen, HIAB Benelux en ROM fabrikant en leverancier van rioolreinigings- en toiletservice materieel, hebben  wij het volgende voertuig afgeleverd:

Een sandwich geïsoleerde carrosserie met een Hiab 013 TA-3  laad- en loskraan op een Iveco Daily truckchassis. De carrosserie is gebouwd op een grondraam. Dit grondraam is volledig verduurzaamd door middel van verzinken. De carrosserie opgedeeld in drie compartimenten die voorzien zijn van

  • Alushutter Rolluiken,

  • een eigenbouw zijdeur welke van binnen en buiten te openen is en

  • een eigenbouw zijklep.

Op de vloer ligt een Sabacoat gietvloer.

Voorste compartiment

Het voorste compartiment is te betreden via een uitklaptrap en van diverse gemakken voorzien zoals een werkbank en stelling van StoreVan bedrijfswageninrichting. De standkachel met thermostaat van Webasto werd gemonteerd door Kruizinga. Ook zijn er lockers en een wasbak geplaatst, diverse ledlampen en 230 volts stopcontacten.

Zijcompartiment

In het zijcompartiment is een door Lasaulec geleverde Victron omvormer geplaatst, welke de compressor kan voorzien van stroom. En twee haspels, 1 voor lucht en 1 voor stroom.

Achterste compartiment

In het achterste compartiment hebben wij een compressor en LED bouwlamp geplaatst.

Bergruimte onderzijde carrosserie

Aan de onderzijde hebben wij drie RVS gereedschapkisten gemonteerd van Gepro. De twee kisten op de rechterzijde (passagierszijde) zijn voorzien van uitschuiflades, terwijl de kist op de linkerzijde (bestuurderszijde) een extra accu bevat welke via de omvormer de compressor van stroom voorziet.

Laad- en loskraan

Op de kop van de kraangiek is een hijslier gemonteerd om pompen uit het riool te tillen.

Eigen spuiterij

De gehele opbouw is in onze eigen spuiterij in de kleur gespoten.  

Volgende stap

Nadat wij klaar waren is de auto naar ROM vervoerd voor inbouw van een Compact-Pro, hogedruk rioolmachine.

Klik op het onderwerp voor meer informatie over gesloten carrosserieën, maatwerk-oplossingen, laad- en loskranen.