Plywood gesloten laadbak voor Bevri - Van den Berg te Zeewolde

Deze wagen wordt gebruikt om een bandenwisselapparaat voor trekkers en andere landbouwvoertuigen te vervoeren. Daar waar een lekke of beschadigde band is, wordt deze ter plekke van de velg gewisseld. 

De carrosserie heeft een achterkant met twee deuren en een trapje om gemakkelijk binnen te stappen. Aan de voorzijde aan de passagierskant zit ook een deur met trap, zodat de lading voorin ook snel bereikt kan worden. 

Aan de binnenzijde is bovenin een takelinstallatie geplaatst. Hiervoor is een versterkt frame gebouwd. De rails is aan de achterzijde uitschuifbaar. Het bandenwisselapparaat kan hierdoor achter de wagen geplaatst worden. Het bedienen van de takelinstallatie en bandenwisselapparaat gebeurt met een eigen stroomvoorziening (hier is geen foto van) op basis van een dieselgenerator.

 

Lees meer over gesloten carrosserieën