Einträge in Recent afgeleverd
Gesloten carrosserie met douche voor Ark en Reau asbestsanering

Voor Ark & Reau asbestsanering leverden wij het volgende product:

Iveco 50-180 met dubbele cabine voorzien van een geïsoleerde opbouw ingericht voor asbest sanering. De carrosserie heeft een vuile en een schone ruimte en een douchevoorziening. Tevens beschikt de auto over een vuil- en schoonwater tank. Dit deden we in samenwerking met Iveco dealer Cornelissen in Leeuwarden.

De achterzijde van de bak is voorzien van elektrische vloerverwarming, deze is geleverd en gemonteerd door Electric Comfort B.V. uit Lettele.

Daarna is de vloer afgewerkt middels een gietvloer, uitgevoerd door Piersma & Van der Ven Vloeren & Coatings uit Ouwster-Nijega.

Volkswagen Crafter met RTS gesloten laadbak voor BM Parts

Voor BM Parts BV hebben wij een Volkswagen Crafter met RTS gesloten laadbak geleverd, in samenwerking met Autoland van den Brug.

De carrosserie is voorzien van een Dhollandia laadklep. Aan de achterzijde van het chassis is een trekhaak geconstrueerd die geschikt is voor het trekken van aanhangwagens tot 3500 kg. Op de cabine van de truck is een spoiler gemonteerd, welke door Veap Shield United is geleverd.

Recent afgeleverdEls Edes
BDF Berry voor Beutech Kunststoffen & Bewerking

In samenwerking met Scania Joure hebben wij een BDF berry geleverd aan Beutech Kunststoffen & Bewerking in Steenwijk.

De berry is voorzien van een dHollandia laadklep en is gemonteerd op een Scania 4x2 truck.

Het geheel is thermisch verzinkt door de Coating Company in Groningen.

Schuifzeilencarrosserie voor Agro Noord / Hendrix for Farmers

Voor Agro Noord / Hendrix for Farmers bouwden we deze carrosserie in samenwerking met Bedrijfswagen Service Meppel.

Soort voertuig: een schuifzeilencarrosserie met een constructie voor een meeneemheftruck op een DAF CF truck chassis.

Bijzonderheden: de laadbak is volledig geschoopeerd en de constructie voor de meeneemheftruck is volbad verzinkt.

 

Open laadbak met HIAB loglift laad- en loskraan voor Van der Wiel

In samenwerking met HIAB Meppel bouwden we voor Van der Wiel transport in Drachten deze open laadbak carrosserie, waarmee boomstammen en tuinpalen vervoerd worden. De geschoopeerde laadbak is voorzien van rongbussen ten behoeve van aluminium rongen.

Distributiewagen voor bier

In opdracht van FIB Industries te Leeuwarden bouwden we voor Brau Union in Oostenrijk deze carrosserie voor biertransport. De basis van het voertuig is een Volvo FM.

Het betreft een gesloten sandwichcarrosserie waarin een tank van 66 hectoliter geplaatst is.Recent afgeleverdEls Edes
Plywood gesloten laadbak voor Bevri - Van den Berg te Zeewolde

Deze wagen wordt gebruikt om een bandenwisselapparaat voor trekkers en andere landbouwvoertuigen te vervoeren. Daar waar een lekke of beschadigde band is, wordt deze ter plekke van de velg gewisseld. 

De carrosserie heeft een achterkant met twee deuren en een trapje om gemakkelijk binnen te stappen. Aan de voorzijde aan de passagierskant zit ook een deur met trap, zodat de lading voorin ook snel bereikt kan worden. 

Aan de binnenzijde is bovenin een takelinstallatie geplaatst. Hiervoor is een versterkt frame gebouwd. De rails is aan de achterzijde uitschuifbaar. Het bandenwisselapparaat kan hierdoor achter de wagen geplaatst worden. Het bedienen van de takelinstallatie en bandenwisselapparaat gebeurt met een eigen stroomvoorziening (hier is geen foto van) op basis van een dieselgenerator.

 

Lees meer over gesloten carrosserieën

 

Oprijcarrosserie voor Kelderhuis te Wolvega

De firma Kelderhuis te Wolvega vervoert zwaar materiaal . Voor hen bouwden we deze oprijcarrosserie met oprijram op een Scania 8 x 2 truckchassis voor Kelderhuis te Wolvega. 

Op de hoofdligger van het chassis is een pontonframe gemonteerd om de carrosserie torsiestijf te maken. De opbouw is geheel geschoopeerd, wat betekent dat een zinklaag is aangebracht op het stalen frame waardoor deze roestvrij blijft. 

In het kopschot zit een lier om voertuigen de carrosserie op te trekken. De oprijplaten worden elektrisch- hydraulisch bediend. 

 

Lees meer over open carrosserieën

 

Open laadbak met rollerkraan op rails voor Timmerman Staphorst

Timmerman Transport te Staphorst vervoert onder andere glasbokken. Hiervoor bouwden we deze open laadbak die we hebben voorzien van een rails waarop de rollerkraan heen en weer kan rijden om zo handig mogelijk te kunnen laden en lossen. De carrosserie is bovendien voorzien van een onderbouwkoppeling. 

Lees meer over open laadbakken,  laad- en loskranen en custom builds of speciaalbouw

Koelcarrosserie voor de firma Jansma te Haule

Voor de firma Jansma te Haule hebben wij een koel-vriescarrosserie met koelunit gebouwd op een toegeleverd truckchassis.

Op het hulpchassis is een Isonort koel-vriescarrosserie d.m.v. kikkerplaten bevestigd.
De vloer is geheel geïsoleerd met C.F.K.-vrij hardschuim en afgewerkt met een grove stroeve gietvloer. Net als de vloer zijn de zijwanden en het dak geheel geïsoleerd met C.F.K.-vrij hardschuim. De rechterzijwand is voorzien van 2 zijdeuren, 1 deur is voor de voorste compartiment waar het vriesgedeelte voor is en de achterste deur is voor het koel gedeelte. 
De koeling wordt geregeld en aangedreven door een Thermo King V-300 Max koelmotor.
Tevens is de tussenwand voorzien van een ventilator voor het koelen van de achterste ruimte met een thermostaat en deurschakelingen op de achterdeur en zijdeur is de temperatuur te regelen.

Achterportaal is van RVS met 2 achterdeuren voorzien van dubbele rubberen afdichtingsprofielen. Aan weerzijden van het voertuig voor het asstel onder de laadbak is geanodiseerde aluminium zijafscherming gemonteerd volgens de de voorschriften van de RDW.

Lees meer over koelcarrosserieën