Bakwagens met wipkar-combinatie voor Rentex Floron

In samenwerking met Daf truckdealer BSF hebben wij deze twee combinaties geleverd voor Rentex Floron B.V. Bolsward


Modulair bouwsysteem truck

Op de truck is een sandwich gesloten opbouw op een Scarasystem grondraam gemonteerd en voorzien van een dHollandia laadklep.


Aanhangwagen met laadklep en roldeur

De opbouw van de aanhangwagen is gemonteerd op een WEB wipkar en heeft zowel een laadklep als een roldeur. De aluminium roldeur is geleverd door TDS.


Volledig verduurzaamd

Het grondraam van de truck is vervaardigd uit verzinkte profielen en het aanhangwagenchassis is zelfs volbad verzinkt. Alle portalen zijn van RVS profielen gemaakt, zodat deze gehele combinatie volledig verduurzaamd is.

Op de smeerpunten van de laadkleppen is een Groeneveld vetsmeersysteem aangesloten, zodat de laadkleppen onderhoudsarm zijn en tevens wordt de levensduur verlengd.


Verlengde dissel

Vanuit de cabine is een dissel verlenging in te schakelen: men drukt op de knop, de aanhangwagen gaat op de rem en de dissel wordt ontgrendeld. Nu kan de truck een meter naar voren rijden. De laadklep van de truck kan nu naar horizontaal, de laatste opening wordt afgedekt door een aluminium overrijdklep en nu kan de truck door de aanhangwagen doorgeladen worden. 


Veiligheid, verlichting

Verder zijn zowel de truck als aanhangwagen voorzien van alle eisen en veiligheden, zoals markeringen en lampen, LED-flitser, achteruitrijd camera’s en LED plafonnières.

Tevens heeft de aanhangwagen zijn eigen accu’s. Hierop is een systeem aangesloten dat bij inschakeling alle rijverlichting laat branden als de aanhangwagen afgekoppeld langs de weg staat zodat deze in het donker goed zichtbaar is.


Bescherming lading

De wanden zijn voorzien van ladingvergrendelrails en stootplaten, zodat de binnenzijde van de wanden vrij blijven van schade en de lading gezekerd is.


Vloer

Op de vloeren is een Sabacoat gietvloer aangebracht en voorzien van antislip.